Посрещаме 2021 г. с празнична заря 31 декември, 2020

Посрещаме 2021 г. с празнична заря
social Снимка: pexels.com

Тази година в страната няма да има новогодишни концерти и тържества, каквито се организират традиционно в големите градове за посрещане на Новата година. Властите призоваха хората да празнуват у дома в тесен семеен кръг, с не повече от 15 души.

София ще посрещне Новата година без традиционния концерт на площад „Княз Александър I“, но с празнична заря. Заради нея са въведени ограничения - през целия ден днес до 6:00 ч. на 1 януари 2021 г. се забраняват престоят и паркирането на югоизточната дъга на паркинга на пл. „Св. Александър Невски“, зад сградата на Народно събрание.

В Пловдив от местната управа също ще заложат на фойерверките, които този път ще полетят в небето от три тепета - Сахат тепе, Бунарджика и Младежкия хълм. Ще бъдат изстреляни над 3800 заряда. Точно в 00:00 ч. в рамките на 6 минути над града ще се изсипе дъжд от светлини под формата на разноцветни букети от хризантеми и далии, палми, звезди и сърца.

Празничната заря ще може да се наблюдава от всички точки в града, както и от Родопската яка.

Зрелищна заря ще отбележи началото на 2021 г. и във Велико Търново. За да бъде осигурено достатъчно пространство за желаещите да наблюдават зарята, от 23:45 до 00:15 ч. в новогодишната нощ ще бъде затворено за движение кръстовището между улиците „Христо Ботев“, „Независимост“ и „Васил Левски“ (между Централна поща, Общината и Факултета по изобразителни изкуства), както и прилежащите части от трите улици.

Две безплатни прожекции на аудиовизуалния спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина“ ще бъдат излъчени на 1-и и 2-и януари. Началото на шоуто във всеки от двата дни е в 18:00 ч., а мястото за наблюдение е площад „Цар Асен I”.

Във Варна за празника на пл. „Независимост“ бяха поставени ледени фигури с надпис "2021". Инициативата се провежда за пета поредна година със съдействието на дирекция „Култура и духовно развитие“ на Община Варна.

Заради противоепидемичните мерки и в морската столица няма да има празничен концерт в новогодишната нощ, но първите минути на 2021 г. ще бъдат посрещнати със заря от различни локации в петте района на града. В район "Одесос" тя ще бъде изстрелвана край сградата на Окръжния съд, в район "Приморски" - близо до Паметника на българо-съветската дружба - между бул. “Васил Левски” и ул. 113 и ул. 102-ра, в район "Младост" - край скейтпарка до кметството, в район "Вл. Варненчик" - на паркинга на читалище “П. Р. Славейков” и в район "Аспарухово" - в двора на ОУ “Христо Ботев”.

Традиционното новогодишно тържество на площад "Свобода" в Хасково също е отменено, но Новата 2021 г. ще бъде посрещната с празнични светлини и гърмежи. Зарята и тук започва точно в полунощ.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация