Какво се случва, когато спрем хляба 04 ноември, 2020

Какво се случва, когато спрем хляба
social Снимка: unsplash.com
Затлъстяването в световен мащаб има тенденция да се превърне в пандемия. И точно в това време диетите, хапчетата за отслабване и фитнес заниманията са в своя разгар на популярност.
 
Една от топ модите в диетите е нисковъглехидратното хранене. В него хлябът е направо забранена дума. Същевременно обаче той е традиционна част от всяко хранене.
Какво обаче ще се случи с тялото ви, ако спрете хляба, вижте:
 
Сваляте килограми
Но това са преди всичко задържани течности. За обработката на всеки грам въглехидрат, тялото задържа 3-4 грама вода.
 
Хващате "нисковъглехидратен" грип
Когато гликогенните депа се изчерпят, на тялото му трябва време, за да се препрограмира и да използва телесните мазнини за енергия вместо въглехидратите. Тогава се чувстваме отпаднали, имаме и проблеми със съня. Чувстваме се като при грип.
 
Ядат ви се въглехидрати
Бързите въглехидрати качват кръвната захар до небесата. Това действа пристрастяващо за мозъка и когато не му подадем нова доза, той започва да ни изпраща сигнали, че има нужда от бързи въглехидрати.
 
Намалявате риска от сърдечни заболявания и диабет
Тук разковничето е във вида зърнени продукти. Бялата захар и белият хляб значително увеличават риска от сърдечни заболявания и диабет от втори тип.
 
Имате проблеми в тоалетната
Фибрите действат благоприятно на перисталтиката. Без тях започват проблеми в тоалетната, като констипацията е най-често срещаният.
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация