Връчват приза "Лекар на годината" 19 октомври, 2020

Връчват приза
social Снимка: pxhere.com

На 19 октомври църквата почита паметта на Свети Йоан Рилски Чудотворец - най-известният български светец и отшелник,  покровител на българския народ, патрон и основател на най-големия манастир у нас - Рилския, патрон на българските будители.

И днес всеки вярващ може да целуне ръката на св. Иван Рилски, чиито нетленни мощи се намират в специална ракла пред иконостаса в главната църква на Рилския манастир.

Според преданието най-великият български светец е извършил много чудеса, както приживе, така и подир смъртта си. Именно заради това и българските лекари са избрали светеца за свой закрилник и днес отбелязваме Денят на българския лекар.

Тази вечер Българският лекарски съюз ще връчи приза "Лекар на годината". В петте категории са отличени едни от най-изявените лекари в страната.

Tази година ръководството на съсловната организация реши част от категориите, в които ще бъдат отличени медиците, да бъдат тясно обвързани с жертвоготовността и приноса на лекарите, които участват в борбата с коронавируса.

Създадена е и шеста специална категория -  "Борба с пандемията Covid-19" -  в която ще бъдат отличени заслужили медици от цялата страна.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация