Коронавирусът помага на брака 17 октомври, 2020

Коронавирусът помага на брака
social Снимка: pxhere.com

Оказва се, че и от COVID-19 има полза. Жена от Мелбърн е благодарна за пандемията, защото според нея тя е спасила брака й.

Преди началото на пандемията Одри обмисляла да се раздели със съпруга си, да наеме жилище близо до работното си място и да отглежда сина си като самотна майка. Причината била в твърде претоварения работен график на съпруга й и практическото му отсъствие при решаването на семейни въпроси или във възпитанието на детето им.

Жената признава, че съжителството с мъжа й било по-скоро въпрос на навик, но смятала, че това е нормално след 12-годишен брак. Заради въведените строги ограничения във връзка с COVID-19 Одри и съпругът й трябвало да работят от къщи, където останали заедно с тригодишния си син.

Въпреки че виждал, колко е трудно да се справя с домакинските задължения и грижите за детето, мъжът й не й помагал и винаги се ядосвал, когато шумът му пречел да се съсредоточи.

Веднъж Одри помолила съпруга си да гледа детето, докато тя проведе онлайн-занятията си, но бащата връчил на сина си тракаща играчка и влязъл в банята. Урокът бил провален.

Подобни ситуации се случвали често, което довело до сериозно спречкване между съпрузите и Одри дори отказала да разговаря с мъжа си известно време. След това, обаче, настъпила пълна промяна: бащата започнал да къпе сина си всяка вечер без да му се напомня, занимавал се с него, когато жена му имала уроци и предупреждавал, когато самият той се нуждаел от тишина.

В крайна сметка мъжът започнал да прекарва повече време с детето си. Одри признава, че до началото на пандемията дори не смеела да мечтае за подобно нещо. Отношенията между съпрузите също се нормализирали - двамата започнали отново да общуват и си припомнили, че се обичат.

„COVID-19 донесе болка в много семейства, но лично аз съм му благодарна, защото спаси брака ми”, признава младата жена.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация