
Печената тиква - идеална за отслабване през есента 28 септември, 2020

Печената тиква е идеалния продукт за отслабване през есента и началото на зимата.
Мнението е на Михаил Гинзбург, доктор по медицина, директор на Самарския изследователски институт по диетология.
Според него тиквата е онзи рядък случай, когато имаме едновременно вкусна и здравословна диетична храна.
Най-голямата тиква в историята на САЩ тежи 1146 кг
Тиквата е ниско калорична – 26 калории в 100 гр. сурова тиква (която като се свари и опече вече не е 100 гр.), но създава усещане за ситост благодарение на влакнестата структура.
Но съветът на руския диетолог е, да не се прекалява с монодиетата с тиква.
Консумацията само на този продукт ще помогне за намаляване на теглото на човек, но няма да е много приятна и ефектът няма да бъде траен.
Хороскоп Виж всички
Новини

НАП проверява 27 000 българи за недекларирани доходи

Промени в движението в Пловдив заради маратон „Съединение“ и празнична заря

Безплатни антибиотици за деца до 7 г. в Позитивния списък

Планетариумът в Смолян чества 50-годишен юбилей с наблюдение на „Кървавата Луна“

Над 500 трибагреници ще раздадат на Международния фолклорен фестивал „Синия Дунав“

Предлагат 100% обезщетение за майки, върнали се по-рано на работа

Спешната помощ в криза: Над 340 незаети лекарски места

„ДългоЛятие“ представя богатствата на Южното Черноморие и през ранната есен

Григор Димитров ще бъде гласът и вдъхновението за спортисти със Синдром на Даун от цял свят

Фестивалът на рибата и виното в Бургас ще продължи цели пет дни

От днес Пловдив става сцена на музика, куклен театър и улични изкуства
