Прекрасно време за почивка - и на море, и на планина 22 юли, 2020

Прекрасно време за почивка  - и на море, и на планина
social Снимка: pxhere.com

И днес ще бъде слънчево.

След обяд, на места в централните и източните райони ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

Ще е топло с максимални температури между 30° и 35°, в София 30°, по Черноморието – до 31°. Температурата на морската вода е 26°-27°.

И по крайбрежието ще е предимно слънчево със слаб до умерен североизточен вятър.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 16°.

В четвъртък и петък над по-голямата част от страната ще се задържи слънчево. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места в планините там, а през втория ден и в северозападните райони ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще са предимно между 30° и 35°.

В събота на много места в Западна България ще има краткотрайни валежи, главно в следобедните часове и до полунощ, придружени с гръмотевици. Възможни са локални интензивни явления. От запад дневните температури слабо ще се понижат.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация