Колко добър кулинар си по Великден? Играй и спечели с уменията си!
Наближава един от най-светлите християнски празници: Великден.
Освен с редица традиции, свързваме празника с красива трапеза и вкусна храна. Тази година радио "Веселина" ще провери колко добър кулинар си!
Разгледай седмичната Великденска рецепта по-долу, открий липсващия продукт в нея и се регистрирай, като напишеш какво, според теб, липсва в състава ѝ.
В петък (на 16.04.), един от всички, регистрирани с верен отговор, изтеглен чрез жребий, ще спечели хлебопекарна: ИЗТЕГЛЕНА! Късметлията е Петър Василев от гр. Карнобат!
В петък (на 23.04.) един от всички, регистрирани с верен отговор, изтеглен чрез жребий, ще спечели уред за готвене с топъл въздух Airfryer. ИЗТЕГЛЕНА! Късметлията е Мариян Янчев от гр. Бургас!
Рецептата за периода 16.04. - 23.04.2021г. е:
- 750 г агнешко от бута
- 250 г стар лук
- 50 мл олио
- 3 скилидки чесън
- 400 мл вода или бяло вино
- 500 г зелен лук
- 200 г заквасена сметана (плюс чесън по желание)
- сол
- черен пипер
Месото се нарязва на хапки, почиства се от мазнината и се подсушава. Старият лук се нарязва на полумесеци, чесъна на ситно. Загрява се олиото на много силен огън, месото се запържва от всички страни докато направи корички. Добавя се лукът, бърка се, докато потъмнее. Слага се чесъна и се угася с водата (виното). Намалява се огънят и се захлупва добре. Задушава се 1 час. След около 40 минути се нарязват зеленият лук и спанака. Лукът се слага 10 минути преди да е готово месото, спанака 5 минути след него. Сметаната се посолява и евентуално ѝ слага счукан чесън. Поднася се отделно към всяка порция.
Виж тегленето на първата награда тук:
Виж тегленето на втората награда тук:
Чети правилата на кампанията тук
Правилата за обработка на лични данни може да видите тук,
а политика за използване на бисквитки - тук!
Пълните правила на играта можете да видите тук, а правилата за обработка на личните данни - тук!