Поредният шедьовър на Мартин Скорсезе излиза на 20 октомври 14 септември, 2023

Поредният шедьовър на  Мартин Скорсезе излиза на 20 октомври
Снимка: Форум Филм България

В историята на седмото изкуство едва ли има друг режисьор, който да снима със същия размах, страст и брутален реализъм, както живата легенда на киното Мартин Скорсезе

На 20 октомври по кината излиза най-амбициозния му и безкомпромисен проект до момента – епичната криминална драма Убийците на цветната луна.

Сценаристи на филма са самият Мартин Скорсезе и носителят на „Оскар“ Ерик Рот, които адаптират базирания на действителни събития бестселър на Дейвид Гран „Убийците от Оклахома и раждането на ФБР“. 

В главните роли влизат Леонардо ДиКаприо и Робърт де Ниро, които за първи път споделят екрана във филм на Скорсезе. Достойно до тях застава Лили Гладстоун, която критиката с право вече определи като „душата на филма“. 

Действието на Убийците на цветната луна се развива през 20-те години на ХХ век в Оклахома, период, станал известен като „Големият терор“, и проследява историята на племето Осейдж, на което петролът носи огромно богатство и за една нощ превръща хората му в едни от най-богатите в света. Благополучието им привлича бели пришълци, които манипулират, изнудват и крадат всичко, до което могат да се домогнат, преди да прибегнат и до хладнокръвни убийства. В центъра на всичко това е връзката на Ърнест Бъркхарт (ДиКаприо) и индианката Моли Кайл (Гладстоун), която отразява най-добрите и най-лоши страни на хората и техните отношения. 

Нов трейлър на Убийците на цветната луна разкрива епичните мащаби на впечатляващата продукция.

Хороскоп Виж всички

Нотификация