Община Разлог добавя нови атракции към панорамната алея "Стъпалата" 11 април, 2023

Община Разлог добавя нови атракции към панорамната алея
Снимка: Фейсбук/Община Разлог

Община Разлог започна реконструкция и ремонт на панорамната алея "Стъпалата", включително и доставка и монтаж на нови атракции, с което обектът ще придобие изцяло завършен вид. 

Една от най-посещаваните атракции на Разлог беше открита през април на 2015 година и от тогава привлича вниманието на туристи от цялата страна.

Панорамната алея „Стъпалата“ води до хълма Голак. Предимството му е непосредствената близост до града и изкачването отнема около половин час. Екопътеката има повече от 50 места за отдих и почивка и 30 места за наблюдение отвисоко на красотата на Разложката котловина.

Снимка: Фейсбук/Община Разлог

Информационни табели разкриват част от историята на Разлог, природните дадености, култура. Табела в самото начало на алеята разказва, че по тази пътека на 11 октомври 1912 г. българската армия влиза в Разлог и освобождава града от османско владичество.

Екопътеката предлага и богата информация за местната флора и фауна по начин, който е интересен и за по-малките посетители. 

В самия край на алеята е разположен амфитеатър, места за отдих, а най-атрактивният обект е 12-метрова кула, от която се разкрива невероятна 360 градусова гледка към три планини – Рила, Пирин и Родопи. 

Снимка: Фейсбук/Община Разлог

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация