
Печената тиква - идеална за отслабване през есента 28 септември, 2020

Печената тиква е идеалния продукт за отслабване през есента и началото на зимата.
Мнението е на Михаил Гинзбург, доктор по медицина, директор на Самарския изследователски институт по диетология.
Според него тиквата е онзи рядък случай, когато имаме едновременно вкусна и здравословна диетична храна.
Най-голямата тиква в историята на САЩ тежи 1146 кг
Тиквата е ниско калорична – 26 калории в 100 гр. сурова тиква (която като се свари и опече вече не е 100 гр.), но създава усещане за ситост благодарение на влакнестата структура.
Но съветът на руския диетолог е, да не се прекалява с монодиетата с тиква.
Консумацията само на този продукт ще помогне за намаляване на теглото на човек, но няма да е много приятна и ефектът няма да бъде траен.
Хороскоп Виж всички
Новини

Паола представя "Да те забравя"

Как да разпознаем следродилната депресия?

Теа Тайрович вдигна тайна сватба

Светла събота: Ден на св. Йоан Кръстител и памет за покойните

С велопоходи в четири града обръщат внимание на хората с хемофилия

Plovdiv Vibes 2025: „Генерации“ събира пловдивчани и гости в 10-дневен културен маратон

Веселин Маринов с концерт в Бяла и премиера на песента „Моя Бяла“

По-високо обезщетение и по-голям процент за работещите майки през втората година от майчинството

Виктория представя първа колаборация с международен изпълнител

Финалът на ТОП 10 Български танцов фолклор ще бъде във Варна

Пещера „Шаренка“ край Мадан вече е отворена за посетители
