
Печената тиква - идеална за отслабване през есента 28 септември, 2020

Печената тиква е идеалния продукт за отслабване през есента и началото на зимата.
Мнението е на Михаил Гинзбург, доктор по медицина, директор на Самарския изследователски институт по диетология.
Според него тиквата е онзи рядък случай, когато имаме едновременно вкусна и здравословна диетична храна.
Най-голямата тиква в историята на САЩ тежи 1146 кг
Тиквата е ниско калорична – 26 калории в 100 гр. сурова тиква (която като се свари и опече вече не е 100 гр.), но създава усещане за ситост благодарение на влакнестата структура.
Но съветът на руския диетолог е, да не се прекалява с монодиетата с тиква.
Консумацията само на този продукт ще помогне за намаляване на теглото на човек, но няма да е много приятна и ефектът няма да бъде траен.
Хороскоп Виж всички
Новини

Теодора и Илиян Сандрев представят истинска фолклорна магия

Празник с кауза организира болницата в Габрово

От днес винетките поскъпват

Фолклорен спектакъл в Стара Загора: "Фолклорен диалог" обединява два елитни ансамбъла

Засилени проверки по пътищата за майските празници: жандармерия и пътна полиция с мащабна акция

Гуцанов: Няма да се отнемат права на пенсионери, а системата ще се надгражда внимателно

"C’est La Vie": Музикалният наръчник за живота от Дара Екимова

В Копривщица започва отбелязването на 149 години от Априлското въстание

Музеят в Търговище с нова инициатива - „Мога като баба, мога като дядо”

Готвят реформа в пенсионната система: обсъждат по-високи осигуровки и пътна карта за промени

Рада и Здравко Мандаджиеви - семейство извън стереотипите
