The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Храните, които не бива да топлим в микровълновата

06.12.2017
След загряване в микровълновата яйцата, например, стават токсични, гъбите подуват корема

Безспорно е удобна и почти всеки е свикнал с нея в ежедневието. Микровълновата фурна, обаче, не винаги е най-добрият избор, когато искате да стоплите някои храни. Вижте кои са:

Яйца

Едва ли има хора, които ще затоплят пържени или варени яйца, но все пак трябва да знаете, че след загряване в микровълновата яйцата стават токсични.

Ориз

Оризът, въпреки че съдържа много полезни вещества, има и спори на бактерии, които оцеляват дори след готвенето. Ако оризът се остави на стайна температура, след като е сготвен, бактериите ще започнат да се размножават. Затоплянето в микровълновата не решава проблема. Затова оризът трябва да се консумира веднага или да се съхранява в хладилник.

Пиле

Когато загрявате пилешкото месо, протеинът, който се съдържа в него, претърпява промени, които могат да доведат до лошо храносмилане.

Цвекло

Цвеклото е много полезно за салати и супи, но не и ако го загреете в микровълновата.

Гъби

Гъбите са трудни за храносмилане и ако затоплите ризотото си с гъби в микровълновата, може да получите подуване и болки в корема.

В момента ВИП зона 10:00 - 12:00
  • Aleksandra Prijovic Telo 10:18 в момента
  • Peggy Zina De Lei 10:14 Предишна
  • Yoana Da Ne Spim 10:11 Предишна
  • Ceca Raznatovic Maskarada 10:07 Предишна
  • Luis Fonsi, Demi Lovato Echame La Culpa 10:04 Предишна
  • Giorgos Tsalikis, Kings Cocktail 10:00 Предишна
  • Kali, Iliyan, Slavi Trifonov Nyama Da Te Pitam 09:56 Предишна
  • Milica Pavlovic Dve Po Dve 09:53 Предишна
  • Lili Ivanova Ekspres Tango 09:49 Предишна
  • Xryspa Kane Oneira 09:40 Предишна

Програма

08:00 - 10:00 Капучино

10:00 - 12:00 ВИП зона

12:00 - 15:00 Честито

15:00 - 18:00 Усмивки с Деси

18:00 - 19:00 Най-добрият микс от песни