The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Храните, които не бива да топлим в микровълновата

06.12.2017
След загряване в микровълновата яйцата, например, стават токсични, гъбите подуват корема

Безспорно е удобна и почти всеки е свикнал с нея в ежедневието. Микровълновата фурна, обаче, не винаги е най-добрият избор, когато искате да стоплите някои храни. Вижте кои са:

Яйца

Едва ли има хора, които ще затоплят пържени или варени яйца, но все пак трябва да знаете, че след загряване в микровълновата яйцата стават токсични.

Ориз

Оризът, въпреки че съдържа много полезни вещества, има и спори на бактерии, които оцеляват дори след готвенето. Ако оризът се остави на стайна температура, след като е сготвен, бактериите ще започнат да се размножават. Затоплянето в микровълновата не решава проблема. Затова оризът трябва да се консумира веднага или да се съхранява в хладилник.

Пиле

Когато загрявате пилешкото месо, протеинът, който се съдържа в него, претърпява промени, които могат да доведат до лошо храносмилане.

Цвекло

Цвеклото е много полезно за салати и супи, но не и ако го загреете в микровълновата.

Гъби

Гъбите са трудни за храносмилане и ако затоплите ризотото си с гъби в микровълновата, може да получите подуване и болки в корема.

В момента Честито 12:00 - 16:00
  • Stelios Kazantzidis Ei Kapetanie 17:52 в момента
  • Toto Rosanna 17:48 Предишна
  • Marinko Rokvic Ti Za Lyubav Ni Si Rodjena 17:41 Предишна
  • Ivana Greshna Nosht 17:37 Предишна
  • Vasilis Dimas Thelo Na Riskaro 17:33 Предишна
  • Konstantin Dokato Sarceto Bie 17:30 Предишна
  • Katarina Grujic Paranoican 17:27 Предишна
  • Dara Nedey 17:23 Предишна
  • Kostas Doxas Happy Day 17:17 Предишна
  • Esil Dyuran Iskam Samo Teb 17:14 Предишна

Програма

06:00 - 11:00 Най-добрият микс от песни

12:00 - 16:00 Честито

19:00 - 23:00 Честито

23:00 - 00:00 Най-добрият микс от песни

23:00 - 00:00 Ретро микс