The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Храните, които не бива да топлим в микровълновата

06.12.2017
След загряване в микровълновата яйцата, например, стават токсични, гъбите подуват корема

Безспорно е удобна и почти всеки е свикнал с нея в ежедневието. Микровълновата фурна, обаче, не винаги е най-добрият избор, когато искате да стоплите някои храни. Вижте кои са:

Яйца

Едва ли има хора, които ще затоплят пържени или варени яйца, но все пак трябва да знаете, че след загряване в микровълновата яйцата стават токсични.

Ориз

Оризът, въпреки че съдържа много полезни вещества, има и спори на бактерии, които оцеляват дори след готвенето. Ако оризът се остави на стайна температура, след като е сготвен, бактериите ще започнат да се размножават. Затоплянето в микровълновата не решава проблема. Затова оризът трябва да се консумира веднага или да се съхранява в хладилник.

Пиле

Когато загрявате пилешкото месо, протеинът, който се съдържа в него, претърпява промени, които могат да доведат до лошо храносмилане.

Цвекло

Цвеклото е много полезно за салати и супи, но не и ако го загреете в микровълновата.

Гъби

Гъбите са трудни за храносмилане и ако затоплите ризотото си с гъби в микровълновата, може да получите подуване и болки в корема.

В момента Капучино 07:00 - 10:00
  • Giorgos Giasemis An Minis Moni 08:17 в момента
  • Vessy Boneva Senyorita 08:12 Предишна
  • Keba Kukavica 08:09 Предишна
  • Inna, Erik Ruleta 08:05 Предишна
  • Bane Mojicevic Dobro Bi Mi Dosla 07:56 Предишна
  • Duet Riton Cyala Nosht 07:53 Предишна
  • Giannis Ploutarxos Kardia Mou Alitisa 07:50 Предишна
  • Toni Storaro Tova Sme Nie 07:48 Предишна
  • Haris Dzinovic Jos Sam Neko Tvoj 07:40 Предишна
  • Toto Africa 07:35 Предишна

Програма

00:00 - 07:00 Най-добрият микс от песни

07:00 - 10:00 Капучино

10:00 - 11:00 Най-добрият микс от песни

10:00 - 12:00 ВИП зона

12:00 - 15:00 Честито