Звучен шамар беляза церемонията за "Оскарите 28 март, 2022

Звучен шамар беляза церемонията за
social Снимка: БТА

94-ата церемония за най-престижните кинонагради -  „Оскар“ в Долби Тиътър в Лос Анджелис ще се запомни със звучния шамар, който актьорът Уил Смит удари на колегата си Крис Рок, който преди това се пошегува със съпругата му Джейда Пинкет Смит.

Рок коментира обръсната глава на Пинкет Смит - "Джейда, обичам те. "Редник Джейн 2" - нямам търпение да го гледам". Уил Смит излезе на сцената и удари звучен шамар на Рок. След това Смит се върна на мястото си и извика на Рок да остави съпругата му на мира.

"Това бе най-великата вечер в историята на телевизията", каза Крис Рок, връщайки се към ролята си на представящ награда.

Най-добър филм на годината е „CODA: Дете на глухи родители“.

Джейн Кемпиън спечели „Оскар“ за най-добър режисьор за „Силата на кучето“. Тя е едва третата жена, получила златната статуетка в над 90-годишната история на церемонията.

За най-добър актьор беше отличен Уил Смит за превъплъщението му в Ричард Уилямс - бащата на тенис звездите Винъс и Серина.

Най-добра актриса стана Джесика Частейн с изпълнението си в „Очите на Тами Фей“, където играе влиятелна телеевангелистка.

Филмът с най-много статуетки - цели шест, е фантастичният епос „Дюн“, включително за ефекти, операторско майсторство и звук.

Сър Кенет Брана взе първия „Оскар“ в кариерата си за най-добър оригинален сценарий за автобиографичния му „Белфаст“.

Били Айлиш и брат й Финиъс О'Конъл спечелиха "Оскар" за песента от новия филм за Джеймс Бонд "Смъртта може да почака".

Бляскавата церемония в „Долби тиътър“ отдаде почит на жертвите на войната в Украйна.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация