Затварят за движение ул. "Цар Иван Шишман" в столицата 10 май, 2021

Затварят за движение ул.
social Снимка: Столична община

От днес започва цялостната реконструкция на столичната ул. "Цар Иван Шишман" - от ул. "Ген. Паренсов" до пл. "Народно събрание".

По време на строителните дейности улицата ще бъде затворена за движение на автомобили, а тротоарите ще останат проходими. Поетапно ще бъдат затваряни и отваряни кръстовищата на ул. "Цар Шишман", като информацията за това ще бъде оповестявана седмица по-рано.

Екипи на "Софийска вода" ще подменят ВиК мрежата, която е изграждана през 1901 г. "Топлофикация - София" пък ще поставят нов магистрален топлопровод. Екипите на двете дружества ще работят последователно и в координация. По време на реконструкцията от 10 май до 10 октомври ще бъде спирано поетапно топлоподаването към абонатите в района.

През септември ще започне и цялостното обновяване на пътната настилка, тротоарите и осветлението. Цялостното обновяване на ул. "Цар Иван Шишман" ще продължи в рамките на една календарна година.

От 13 май ще заработи и контактен център за информация и подаване на сигнали. Той ще се намира пред 133-то училище и ще работи всеки четвъртък между 11.00 и 12.00 часа. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация