Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Засилени мерки за сигурност през трите почивни дни

02.03.2019
Полицията в цялата страна предприема засилени мерки за сигурност през предстоящите три почивни дни.

Трафик в страната
Предвид очаквания интензивен трафик още на 1 март за времето от 16.00 до 20.00 часа влиза в сила забраната за движение на товарни автомобили над 12 тона. Същата мярка е предвидена и за последния почивен ден - 4 март, за времето от 14.00 до 20.00 часа. Санкцията за нарушаване на забраната ще бъде в размер на 300 лв. и един месец лишаване от правоуправление и спиране на МПС от движение за един месец.

Поради продължаващи ремонти движението в тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“ през почивните дни ще се осъществява двупосочно в едната тръба. В тази връзка максимален брой полицейски екипи ще подпомагат движението и ще следят за недопускане на автомобилни колони в участъците с въведена временна организация на движението.

Наред с това ще се извършва строг контрол над водачите на МПС, неспазващи Закона за движение по пътищата и неизпълняващи разпорежданията на контролните органи, както и недопускане на движение на МПС в лентата за аварийно спиране на автомагистралите. Санкцията за движение в аварийната лента при първо нарушение е в размер на 1000 лева и три месеца лишаване от правоуправление спрямо водача.

Служителите, работещи по контрол на пътното движение, ще бъдат ангажирани приоритетно към подпомагане и регулиране на движението, контрол на водачите с рисково поведение - неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство, както и на водачите с опасно и демонстративно управление без необходимата дистанция, които извършват рискови маневри, изпреварване или преминаване от една лента в друга, създавайки непосредствена опасност за останалите участници в движението.

Засилен ще е контролът и по отношение спазването на скоростните режими, управлението на МПС след употреба на алкохол и от неправоспособни водачи. 
През всички почивни дни екипи на „Пътна полиция“ ще бъдат разположени на входно-изходните артерии на големите градове, както и по пътищата от републиканската пътна мрежа.

Честване на 3 март
Затруднения на 3 март - Националния празник на Република България, се очакват в центъра на София, както и около паметника на връх Шипка. Подробна информация за организацията на движението гражданите могат да намерят в сайтове на Столична община, както и на общините Стара Загора и Габрово. 

В 11.00 ч. при Паметника на незнайния воин в София ще се проведе церемония по издигане на националното знаме. Във връзка с това СДВР ще разкрие шест контролно-пропускателни пункта, като през един от тях, който ще е от югозападната страна на катедралния храм „Александър Невски“, ще бъдат допускани граждани. След това от 14.00 ч. ще бъде затворено движението във връзка с тържествената заря-проверка на пл. „Народно събрание“. Там също ще има изградени контролно-пропускателни пунктове, като през ул. „Раковска“ и ул. „Цар Освободител“ ще се допускат граждани.

Тържествената заря-проверка започва в 18.30 часа на площад „Народно събрание“, където организацията ще е подобна, като гражданите, които желаят да наблюдават мероприятието, ще бъдат пропускани през три ГКПП-та, разположени от двете страни на пешеходните алеи на бул. „Цар Освободител“, в близост до входовете на подлеза. Да присъстват на събитията няма да се допускат лица в нетрезво състояние и носещи огнестрелни оръжия и остри предмети.

Компетентните органи ще наложат забрана за използването на безпилотни летателни апарати (дронове) в часовия диапазон 10.00–12.00 ч. и 17.00-22.00 ч. в района на провеждане на събитията поради съществуващите рискове от нежелани инциденти за всички присъстващи граждани и официални лица. 
За обезпечаване на мероприятията е мобилизиран целият полицейски ресурс на СДВР, Дирекция „Жандармерия“ и Военна полиция.

Посещение на руския премиер Дмитрий Медведев в София на 4 март
През последния от поредицата почивни дни е предвидено официално посещение в България на руския министър-председател Дмитрий Медведев. Неговата програма в София не се разкрива поради съображения за сигурност, но от полицията уточняват, че поетапно ще бъдат затваряни различни улици в централната градска част в участъка Народно събрание - катедрален храм „Александър Невски“ - Министерски съвет – президентство. За обезпечаване на сигурността по време на на посещението на руския премиер е мобилизиран целият полицейски ресурс на СДВР и Дирекция „Жандармерия“.

В момента Честито 19:00 - 23:00
  • Grafa Ti Greesh 11:12 в момента
  • Irini Papadopoulou Halali 11:09 Предишна
  • Ivana Po Vsyako Vreme 11:04 Предишна
  • Dua Lipa Dont Start Now 11:00 Предишна
  • Panos Kalidis Kou Pepe 10:57 Предишна
  • Desi Dobreva Dos 10:48 Предишна
  • Jovan Jovanovic Pozitivno Lud 10:45 Предишна
  • Galena, Mile Kitic Dobre Li Si 10:42 Предишна
  • Helena Paparizou Stin Kardia Mou Mono Thlipsi 10:39 Предишна
  • Modjo Lady 10:30 Предишна

Програма

15:00 - 19:00 Най-добрият микс от песни

19:00 - 23:00 Честито

23:00 - 00:00 Ретро микс

00:00 - 12:00 Най-добрият микс от песни

12:00 - 15:00 Честито