„Заклинание” спечели „Бургас и морето” 02 август, 2021

 „Заклинание” спечели „Бургас и морето”
social Снимка: Община Бургас

Песента „Заклинание”, изпълнена от Кристина Дончева и вокален ансамбъл „Фортисимо”, грабна първата награда на журито и стана любимец на публиката на тазгодишното издание на фестивала за нова българска песен „Бургас и морето”.

Хитовата песен е по музика на младия композитор Петър Алексиев, аранжимент на Петър Алексиев и Алекс Нушев и по текст на Ивайло Вълчев.

Фестивалът започна с минута мълчание в памет на Ваня Костова.

Звездата на българската естрада почина на 6 май

А снощи Летният театър отново беше препълнен, тъй като Стефан Диомов и любими български изпълнители отдадоха почит към голямата и обичана певица, която „..безкрайно далечна и земна” остави в нас следа.

Спектакълът бе в две части. Първата част бе по автобиографичната книга на Стефан Диомов - "Белите и черни клавиши на моя живот", като прозвучаха едни от най-хубавите песни на композитора. В спектакъла участваха група "Тоника", Тони Димитрова, "Тоника СВ", "Фамилия Тоника", Георги Милтиядов, "5-те сезона", Дани Огнянов, "Фортисимо", Вокална група "Изгревче", Стефка Емилова и др.

Втората част от концерт-спектакъла бе изцяло посветена на Ваня Костова, по време на която много млади изпълнители пяха нейни песни.

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация