Времето ще топло за ноември, но ветровито 27 ноември, 2021

Времето ще топло за ноември, но ветровито
social Снимка: pixabay.com

Времето ще е топло за сезона и ветровито.

Над по-голямата част от страната облачността ще е разкъсана, но само на отделни места в Рило-Родопската област ще превали слаб дъжд. В Горнотракийската низина и западната половина от Дунавската равнина, където ще се задържи тихо ще остане облачно и мъгливо. Ще духа предимно умерен, северно от планините и в Източна България и временно силен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в някои райони дори до 18°-20°, а в местата с трайна мъгла ще са значително по-ниски: 3°-6°.

През нощта в Горнотракийската низина и западната половина от Дунавската равнина ще се задържи тихо, облачно и мъгливо. Над останалите райони облачността ще е значителна и на места главно в Южна и Източна България ще превали дъжд.

Утре валежите ще спрат, облачността временно ще се разкъса, а в местата с трайна мъгла видимостта за кратко ще се подобри. Привечер облачността отново ще се вплътни и от югозапад ще завали дъжд. Ще духа умерен, северно от планините и в Източна България и временно силен вятър от юг-югозапад. Остава топло. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в източните райони до 12°; максималните - между 14° и 19°, в местата с трайна мъгла ще са значително по-ниски: 6°-9°.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация