Видин посреща веломаршрута "Дунав Ултра 2022" 27 август, 2022

Видин посреща веломаршрута
social Снимка: bdz.bg

За 9-та година Видин посреща веломаршрута "Дунав Ултра 2022". Събитието се провежда днес и утре под наслов "Реката, Добруджа и морето 2022".

Общо 160 велосипедисти от България и Румъния пристигат в града, за да стартират в неделя заедно, с цел да изминат близо 700-те километра на най-дългия туристически маршрут в страната "Дунав Ултра 2022". Траекторията му преминава през или в района на 119 населени места - 17 града и 102 села. В мащабното начинание, което няма състезателен характер, тази година, за да подкрепят популяризирането на "Дунав Ултра", ще се включват рекорден брой общини - общо 12. Събитието е официално подкрепено и от Министерство на туризма. 

И тази година от БДЖ осигури вагодни за превоз на велосипедите на участниците в колоездачния преход.

Днес пред стените на единствената в страната изцяло запазена средновековна крепост в страната "Баба Вида", организаторите са подготвили множество активности обединени под надслов "Баба Вида Арена". Ще бъде позициониран и павилион на Министерството на туризма, където младежи в стилизирани народни носии ще представят материали с най-интересните туристически дестинации в цялата страна. Ще бъдат представени туристически и промоционални материали на всички общини - партньори на събитието и на маршрута "Дунав Ултра".

В 8:30 часа в неделя кметът на Видин д-р Цветан Ценков ще поведе велосипедистите, които ще тръгнат от Видин за 700-километров преход по поречието на река Дунав, през Добруджа, до крайната точка - с. Дуранкулак.

Събитието се провежда с подкрепата и на общините Оряхово, Долна Митрополия, Гулянци, Никопол, Белене, Две Могили, Русе, Силистра, Генерал Тошево и Шабла. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация