Ветровито и топло начало на седмицата 08 Февруари, 2021

Ветровито и топло начало на седмицата
social Снимка: pixabay.com

Жълт код за силен вятър е обявен за цялата страна, с изключение на областите Видин и Плевен. Ще духа умерен, в Източна България и северно от планините силен, поривист вятър от юг-югозапад.

Облачността ще е по-често значителна и на места ще превалява дъжд. По-съществени ще са валежите в Рило-Родопската област.

Температурите ще останат високи за периода, като максималните ще достигнат 15° - 20°, по-ниски ще са в крайните северозападни райони, където ще остане почти тихо и видимостта ще е намалена.

По Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа умерен временно до силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са между 16° и 19°.

Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна, на отделни места ще има слаби валежи от дъжд, по най-високите части - от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от югюгозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 1°.

През нощта срещу вторник с временно ориентиране на вятъра от запад-северозапад ще проникне студен въздух, температурите ще се понижат слабо. Вероятност за валежи от дъжд има след обяд в югозападните, а през нощта срещу сряда и в останалите райони от Южна България.

В сряда до сутринта валежите ще спрат, а през деня облачността временно ще намалее, над много райони и до предимно слънчево. След обяд отново ще започне увеличение на облачността.

В четвъртък южният вятър ще се усили. Ще има значителна облачност, на места от запад на изток ще превали слаб дъжд.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация