Вдигат цените на билетите за градски транспорт във Варна 11 май, 2022

Вдигат цените на билетите за градски транспорт във Варна
social Снимка: БГНЕС

От утре цената на хартиения билет за пътуване с масовия градски транспорт във Варна, закупен от машина за продажба на билети, се променя на 1,60 лв. за 60 минути времепътуване и 2,40 лв. за 90 минути времепътуване. Всички останали цени остават непроменени.

В град Варна цената на билета за пътуване  не е променяна от 2008 г. Новите цени са одобрени на последната сесия на Общинския съвет, като причината е бързо променящата се икономическа ситуация, повишаването цената на горивата и енергоресурсите - в световен мащаб и на местно ниво, намаленият пътникопоток, както и други фактори, които оказват отражение върху разходите при изпълнението на услугите по обществен превоз на пътници.

Считано от 12 май 2022 г. гражданите и гостите на Варна ще ползват обществения транспорт при следните цени на превозни документи:

За цялата общинска транспортна схема ще се закупува хартиен билет за 60 минути - 1,60 лв. и билет за 90 минути -2,40 лв.

Отпада варианта за билет за 120 минути. Без промяна е цената на целодневен билет – 4,00 лв. Тези видове билети ще се закупуват от машините за продажба на билети на спирки и в автобус/ тролейбус или от шофьор на съответното превозно средство.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация