Валежите от запад ще спират, но остава ветровито 01 Февруари, 2021

Валежите от запад ще спират, но остава ветровито
social Снимка: pxhere.com

Оранжев код за дъжд и вятър е обявен за областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. Жълт код за дъжд е в сила за две области – Смолян и Варна. Жълт код за вятър е обявен за областите Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Сливен и Добрич.

От НИМХ предупреждават за опасност от възникване на поройни наводнения в резултат на интензивните валежи комбинирани със снеготопене във водосборите в долното течение на р. Камчия (около гр. Бяла), на всички южночерноморски реки (южно от гр. Бургас), за реките Марица, Арда, Тунджа, Доспат, Места, Пиринска Бистрица, както и по средното и долно течение на р. Струма (около Радомир, Кюстендил, Бобошево, Дупница, Сандански, Мелник и Петрич.

Днес валежите от запад ще спират, до вечерта и в Източна България, а облачността ще се разкъсва и намалява. В източните райони ще духа силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, по-ниски в западните и централни райони на Дунавската равнина, за София около 12°.

Във вторник и сряда в много райони вятърът ще стихне. В Дунавската равнина ще бъде със значителна ниска облачност или с мъгла, които в отделни райони ще се задържат по-дълго и там дневните температури ще остават под 8°-10°.

От югозапад във вторник ще се заоблачи и на отделни места, главно в Южна България, ще превали слаб дъжд.

В сряда над планините и планинските райони облачността ще намалее до предимно слънчево време. Дневните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 11° и 16°.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация