В Добрич започват безплатни туристически обиколки 11 ноември, 2020

В Добрич започват безплатни туристически обиколки
social Снимка: unsplash.com

В маршрута са включени 15 обекта, сред които е мемориалният комплекс "Хан Аспарух" с най-внушителния паметник на основателя на Българската държава. Туристическата програма върви и по стъпките на Йовков с паметника и къщата-музей на писателя и скулптурната фигура на на Люцкан - герой от разказа му "Последна радост".

Гидове ще разказват и за паметните знаци, свързани с освобождението на Добруджа - кръст-паметника на загиналите в Добричката епопея на 5-7 септември 1916 година, паметника на генерал Иван Колев - бащата на българската конница, паметната плоча на генерал-лейтенант Тодор Кантарджиев и други.

Туристическата обиколка ще спре пред барелефа на Борис III, мемориала "В памет на таврийските българи", паметната плоча на пилота-герой от Втората световна война капитан Димитър Списаревски.

Първата обиколка на Добрич, която ще продължи около два часа, ще събере любознателните на 13 ноември в 15 часа на улица "България" 3.

Не забравяйте фотоапаратите и носете удобни обувки, напомнят организаторите, като посочват, че пешеходният маршрут е подходящ за всяка възраст и ще събира туристи почти целогодишно, стига да няма силен вятър и да не вали сняг.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация