Ученици от Асеновград издадоха вестник 25 май, 2021

Ученици от Асеновград издадоха вестник
social Снимка: Община Асеновград

ОУ „Ангел Кънчев“ в Асеновград издаде пилотно първи брой на училищния си вестник. Повод стана 24-ти май – Денят на славянската писменост и на българската азбука.

„Обикновено идеята за издаване на вестник се ражда в прогимназиален или гимназиален етап. По- големите ученици сами поемат тази инициатива. Избират „редакционна колегия“, пишат материали и разпространяват отделните броеве. Но вестникът има своето място и възможности и за основното  училище, където, разбира се, съдействието на учителя е много по-голямо и насочващо“, обяснява учителят Елена Кирова. Тя е и ръководител на групата по интереси „Млад журналист“ в ОУ „Ангел Кънчев“.

Кирова допълва, че идеята за издаване на училищен вестник е обмисляна от доста време. Целта е да се провокира у децата желание да предлагат инициативи, по-различни от обичайните, за да се „разчупи“ рамката на еднообразния учебен ритъм.

Първия училищният вестник на ОУ „Ангел Кънчев“ в Асеновград се самофинансира и ще излезе в тираж от 700 броя. Те ще се предоставят не само на ученици и родители, но и на всички, които проявят интерес.

Единствено днес, 25-ти май изданието ще бъде продавано, и то само с благотворителна цел. Цената ще бъде 2 лева. 150 броя от вестника ще бъдат предложени за продажба от учениците на учебното заведение.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация