Топло на изток, дъжд на юг, мъгли на северозапад 04 декември, 2020

Топло на изток, дъжд на юг, мъгли на северозапад
social Снимка: pixabay.com

Днес ще преобладава облачно време и на места в Югозападна България ще има валежи от дъжд.

В източната половина от страната вятърът от юг-югоизток ще се усили, ще е умерен, временно силен и поривист. Затоплянето ще продължи и дневните температури там ще достигат 10°-13°.

В западната и централната част от Дунавската равнина, където ще има мъгли, ще бъде по-студено с максимални температури между 2° и 4°.

По Черноморието ще бъде облачно и мъгливо. След обяд ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 12° - 13°.

В планините ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността. Ще бъде ветровито с умерен и силен вятър.

В събота в източната половина от страната дневните температури ще достигат 12°-15°. В западната и централната част на Дунавската равнина, където ще бъде почти тихо, ще остава с температури около нулата. Над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. На отделни места, главно в Южна България, ще превалява дъжд, в планините над 1500 метра - сняг.

В неделя на места отново, главно в южната половина от страната, ще превали дъжд, но все още предимно слаб.

В понеделник от югозапад валежите ще се усилят, ще са в много райони; има повишена вероятност да са значителни по количество на места в югозападната половина от страната. От североизток за кратко ще нахлуе студен въздух и по-късно през деня в понеделник и през нощта срещу вторник, на места в Северна България и високите котловинни полета, дъждът ще се примеси със сняг.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация