Светът изразява почитта си към Диего Марадона 26 ноември, 2020

Светът изразява почитта си към Диего Марадона
social Снимка: diegomaradonagroup.com

Италианският футболен клуб Наполи обмисля да преименува стадиона си "Сан Паоло" на името на Диего Марадона след смъртта на легендарния футболист. Той е боготворен в Неапол, където игра в периода 1984-1991 година и помогна на местния клуб да спечели първите си две титли на Италия.

Марадона почина вчера на 60-годишна възраст в следствие на сърдечен удар в дома си в Тигре, където се възстановяваше от мозъчна операция, която претърпя в началото на ноември.

Болезнената новина за смъртта на един от най-великите играчи в историята на футбола, очаквано предизвика многобройни печални реакции не само във футболния и спортния свят, но и изобщо.

Кралят на футбола Пеле разпространи кратко изявление, в което написа следното: "Колко тъжни новини. Загубих скъп приятел, а светът изгуби легенда. Има още много какво да се каже, но засега нега Бог даде сили на неговото семейство. Един ден, надявам се, ще ритаме топка заедно на небето".

Христо Стоичков също почете своя приятел: "Диего, почивай в мир! Благодаря ти за всичко!"

Килиан Мбапе, Кристиано Роналдо, Неймар, Юсейн Болт, Меджик Джонсън, Габриел Батистута, Хари Кейн, Майкъл Оуен, Златан Ибрахимович и още десетки други звезди също изразиха почитта си към футболната легенда в социалните мрежи, както направиха и официалните профили на редица футболни клубове.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация