Спряха летните лагери за деца в 20 области 20 август, 2021

Спряха летните лагери за деца в 20 области
social Снимка: МОН

Министерството на образованието и науката спира летните лагери по Националната програма „Отново заедно“ в 20 области с повече от 100 заболели на 100 000 души. Вече планираните пътувания към такива дестинации могат да се пренасочат към други места в по-безопасни региони. Ако това не е възможно, те няма да се състоят.

Области с повече от 100 заболели на 100 000 през последните 14 дни: са Бургас, Велико Търново, София-град, Търговище, Русе, Пловдив, Пазарджик, Силистра, Хасково, Варна, Стара Загора, Шумен, Перник, Габрово, Добрич, Ямбол, Ловеч, Плевен, Разград и Враца.

МОН вече спря заявките за безплатните детски лагери

Няма промяна при одобрените почивки в останалите осем области с по-ниска заболеваемост. Те могат да се проведат при стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки - носене на защитна маска за лице, хигиена на ръцете и спазване на физическа дистанция.

Предвид сигнали за включване в лагерите на деца и учители с оплаквания, които се наблюдават и при COVID-19, МЗ настоява за всяко дете, което участва в организирано пътуване, да се изисква документ от личен лекар, че то не е било в контакт със заразно болен три дни преди началото на пътуването.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация