Спектакълът „Силата на България“ с премиера във Видин 19 август, 2021

Спектакълът „Силата на България“ с премиера във Видин
social Снимка: Община Видин

За втора поредна година Видин ще е домакин на Международния фолклорен фестивал „Синия Дунав“.

Той ще се проведе на 3, 4 и 5 септември в Крайдунавския парк на града. Организатори са Община Видин и Event Masters, а входът е свободен.

Основната цел на фестивала е да съхрани, популяризира и развие българския фолклор, бит, култура, родното производство като даде поле за изява на фолклорни изпълнители и групи, самодейни състави, занаятчии и производители на традиционни стоки.

Успоредно с това събитието дава възможност на чуждестранни изпълнители и групи от други държави по поречието на река Дунав да представят красотата на своя фолклор и обичаи на българска сцена. МФФ „Синия Дунав“ обединява уникална музикална програма с народни игри, творчески работилници за малки и големи, хоротека, дефиле на народни носии, изложбени площи и активности.

През трите фестивални дни на сцената пред Художествена галерия „Никола Петров“ ще се изявят самодейни състави от Видинския регион и гости от Австрия, Румъния, Сърбия, Полша и Унгария. Те ще покажат пъстротата на фолклора си чрез песен, танц или мелодия.

Вечерите са отредени за концерти на едни от най-обичаните и популярни фолклорни изпълнители у нас.

На 3 септември специален гост ще е емблематичният Райко Кирилов, който ще зарадва видинчани и гостите на града с вечните си песни, обичани от няколко поколения у нас.

На 4 септември любителите на фолклора ще се насладят на впечатляващия авторски спектакъл „Силата на България“ на професионалистите от „Майсторите на танца“.

На 5 септември своя неповторим глас ще извиси легендарната Бинка Добрева заедно с виртуозния Александър Райчев.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация