Соня Йончева става посланик на добра воля на УНИЦЕФ 03 ноември, 2021

Соня Йончева става посланик на добра воля на УНИЦЕФ
social Снимка: UNICEF Bulgaria/Lili Yotova

Талантливата българска оперна певица Соня Йончева е новият национален Посланик на добра воля на УНИЦЕФ в България.

Световноизвестното сопрано е една от най-завладяващите оперни изпълнители в днешно време. Родена в България, Соня се утвърждава на най-големите оперни сцени по целия свят, като получава огромни признания както от критиците, така и от публиката. Известна със своя красив глас и изключително сценично присъствие, Соня се стреми да подкрепя и каузи за децата и семействата по света.

Тя се присъединява към усилията на УНИЦЕФ България да повиши осведомеността за значението на образованието и в подкрепа на психичното здраве на децата и младежите. Особено във времената на безпрецедентна криза и глобална пандемия, изкуството и музиката предлагат убежище и механизъм за справяне с „новото нормално“.

„Чрез моето изкуство се надявам да вдъхновя децата и младите хора никога да не губят гласа си, да станат по-силни и да подкрепят промяната на света, в който искаме да живеем“, казва Соня.

От днес тя се присъединява към националните посланици на добра воля на УНИЦЕФ в България – Елена Петрова и Владимир Ампов – Графа.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация