Смолян представя „Произведено в Родопите“ 15 март, 2022

Смолян представя  „Произведено в Родопите“
social Снимка: Община Смолян

Фермери, занаятчии и творци от Смолян и региона представят своите продукти и творби в Първия областен земеделски и занаятчийски информационен базар „Произведено в Родопите“. Базарът се организира от Областната администрация в партньорство с дирекция „Земеделие“, Съвети в земеделието – Смолян, Регионалната занаятчийска камара.

Млечни продукти от мандри в област Смолян, мед, мурсалски чай, картини от дърворезба, ръчно изработени кошници, гайди са експонирани на щандовете в атриума на Областната администрация.

Базарът ще продължи до 18 март, като са предвидени и консултации и съвети за местните производители. Фермерите от планинския район имат възможност да се консултират по теми, свързани с изискванията за регистрация, кандидатстване за субсидиране и проекти, за започване на дейност като земеделски производител и др.

И културните новини от Смолян - от 14:00 часа днес в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“ще бъде представен спектакълът „И възрастните са били деца“, създаден по текстовете на „Малкия принц“ и „Мечо Пух“. Представлението е както за деца, така и за пораснала публика.

Постановката „Ще те накарам да се влюбиш“ ще се играе на 17 март от 19:00 часа. Рок спектакълът е по авторски материал на Недялко Йорданов, режисьор е Адриан Петров. В ролите са актьорите от младата трупа на смолянския театър.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация