Слънчево по морето, дъждовно след обяд в планините 23 юли, 2020

Слънчево по морето, дъждовно след обяд в планините
social Снимка: pxhere.com

Слънчево остава времето и днес.

След обяд над северозападната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места в планинските райони там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 30° и 35°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 27° - 29°, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Преди обяд над планините ще е предимно слънчево. След обяд на места над масивите от Западна и Централна България ще превали краткотрайно. Ще духа умерен до силен вятър.

В петък над по-голямата част от страната ще се задържи слънчево. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места в северозападните райони и планините ще превали краткотраен дъжд. В Източна България ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

В събота на много места в Западна, в неделя и в отделни райони в Централна България ще има краткотрайни валежи, главно в следобедните часове и до полунощ, придружени с гръмотевици. Възможни са локални интензивни явления. От запад дневните температури слабо ще се понижат. В източните райони ще остане предимно слънчево и горещо.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация