Слънчева и топла събота над цялата страна 12 септември, 2020

Слънчева и топла събота над цялата страна
social Снимка: pixabay.com

Много слънце и високи температури ще има и днес. В почивния ден само следобед над планинските райони ще се развива незначителна купеста облачност. Вятърът ще е слаб, в Източна България – умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 27° и 32°, по морето - 25°-27°. Същата е температурата и на морската вода.

Над планините ще бъде слънчево, в следобедните часове с незначителна купеста облачност. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 15°.

В неделния ден прогнозата остава без съществена промяна.

През първата половина от следващата седмица ще бъде почти без валежи, но ще има по-значителни временни увеличения на облачността, в понеделник над южните райони, през следващите дни - и в останалата част от страната. Вятърът ще бъде от изток-североизток – слаб, в Източна България до умерен. Ще започне и бавно понижение на температурите. Към петък вероятността за валежи се увеличава. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще нахлува сравнително студен въздух.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация