След студеното утро идва слънчево време с температури между 0° и 5° 19 януари, 2021

След студеното утро идва слънчево време с температури между 0° и 5°
social Снимка: pixabay.com

И за тази сутрин е обявен жълт код за ниски температури в цялата страна. При такива екстремно ниски температури са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни, деца и бездомници.

Днес ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад. След студената утрин, дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 0° и 5°, по-ниски ще останат в североизточните райони.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа до умерен западсеверозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 0° и 3°.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна и на отделни места ще прехвърча слаб сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър.

През следващите дни ще преобладава слънчево време. Сутрин на отделни места в низините и котловините, при стихване на вятъра, ще се образува мъгла. Вятърът ще е предимно слаб, от югозапад. Ще се затопли и в четвъртък максималните температури ще са между 7° и 12°.

През нощта срещу петък ще започне увеличение на облачността, което през деня ще обхване цялата страна. Югозападният вятър ще се усили и температурите ще се повишат още. Привечер на отделни места в крайните южни райони е възможно да превали слаб дъжд.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация