Щедро слънце и в неделя 13 септември, 2020

Щедро слънце и в неделя
social Снимка: pixabay.com

Времето ще е слънчево, облаци ще има над източната половина от страната. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 32°, по Черноморието - между 27° и 30°. Малко по-ниска е температурата на морската вода - 25-27°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на 1200 метра – около 21°, на 2000 метра – около 14°.

През новата седмица времето ще е промени. Постепенно в следващите дни до петък температурите бавно ще се понижават. В понеделник над южните райони ще има по-значителни временни увеличения на облачността, но почти без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време, вятърът ще стане източен. В четвъртък облачността от запад-югозапад ще се увеличава, ще бъде висока и средна. Вятърът ще отслабне, на места временно и ще стихне. В петък, с преминаването на студен атмосферен фронт, от запад на изток ще има временни увеличения на облачността, вероятността за валежи се увеличава. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще нахлува сравнително студен въздух. В събота облачността над Западна България бързо ще намалее до слънчево време. Над източната половина от страната през по-голямата част от деня ще остане предимно облачно, почти без валежи. Дневните температури ще са с 5°-8° по-ниски в сравнение с предишните дни, минималните също ще се понижат.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация