Ще ни изненада ли зимата през следващите дни 08 януари, 2021

Ще ни изненада ли зимата през следващите дни
social Снимка: pxhere.com

Жълт код за дъжд и вятър е в сила за днес в областите Видин, Монтана, Враца и София област. В Предбалкана, Стара планина и проходите ще има смесен валеж от дъжд и сняг, образуване на снежна покривка и поледици.

Предупреждение за обилни дъждове има в областите София град, Перник и Кюстендил. Там се очакват да паднат до 35 л/кв. м.

В Западния Предбалкан дъждът ще премине в сняг. В останалата част от страната вятърът ще е предимно слаб от североизток и с него ще прониква по-студен въздух.

Максималните температури ще са от 2°-3° в северозападните до 14°-15° в крайните южни райони

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд, по-значителни преди обяд в южните райони. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1600-1700 метра - от сняг. Ще духа умерен и силен, по откритите части в южните райони и временно бурен югозападен вятър.

През почивните дни и в началото на следващата седмица валежите ще продължат.

В събота на места в Южна България ще са значителни по количество, ще бъдат предимно от дъжд, в планините и планинските райони - от сняг.

През нощта срещу неделя в по-голямата част от Северна България и високите полета в Западна дъждът ще преминава в сняг. Възможни са и поледици, а в северозападните райони ще се натрупва снежна покривка.

В понеделник слабо и за кратко ще се затопли, но ще остане облачно, с прекъсвания ще продължи да превалява, предимно дъжд, в крайните северозападни райони - сняг

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация