Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Шакира предизвика критики

08.04.2020
Снимка: instagram
Певицата призова испанското правителство да позволи на родителите да извеждат децата си, както позволява на собствениците на домашни любимци и на възрастните хора да излизат

Шакира отправи призив към испанското правителство – да измисли начин децата да излизат навън в условията на карантина. 

Колумбийската певица и половинката ѝ – футболистът Жерар Пике, живеят в Барселона с двете им момчета – Милан и Саша. 

„Познавайки ситуацията на родителите с малки деца в този труден период на карантина, съчувствам на онези, които не разполагат с отворено пространство или тераса, за да могат децата им да дишат свеж въздух. При положение, че е позволено да се разхождат кучета и възрастни да излизат, за да пазаруват, би трябвало да се помисли и за решение, което дава същото право на децата, които се нуждаят от слънце и въздух за физическото си и психическо здраве. Бих призовала правителството да помисли за политика, позволяваща на един възрастен да извежда детето си на разходка. Въпреки че в момента е забранено, нека експертите да обмислят тази възможност без да бъдат нарушавани правилата за дистанция и здраве. В тази социална драма децата са истински шампиони и трябва да помислим за тяхното добро“, пише певицата в Instagram.

Оказва се обаче, че карантината заради COVID-19 е чувствителна тема за голяма част от потребителите, следващи звездата в социалната мрежа. Мнозина се изказаха против предложението на Шакира и дори я обвиниха в лицемерие. „Сигурно с цялото ти семейство живеете в къща с толкова голям двор, че Жерар може да играе футбол там. Има семейства с малки апартаменти, в които няма място за нищо. Спри да се оплакваш и приеми ситуацията сериозно. Ти трябва да обясниш на децата си защо е важно да останат вкъщи“, се чете в част от коментар на гневен потребител. 

Има обаче и такива, които са съгласни с позицията на Шакира и в нейна подкрепа пишат, че големите хора не са по-малко преносители на заразата от децата.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Conociendo la situación de padres con niños pequeños en este difícil periodo de cuarentena, empatizo con aquellos que no cuentan con un espacio exterior o balcón para que sus niños respiren aire puro. Si está permitido salir a pasear perros o a adultos a comprar, habría que pensar en una solución que otorgue este mismo derecho a los niños quienes necesitan del sol y el aire para su salud física y mental. Urgiría al Gobierno a que considere una política que permita a un adulto encargado sacar a un niño a pasear, aunque sea sujeto a las restricciones que los expertos consideren y respetándose las normas de distanciamiento y sanidad. Los niños están siendo verdaderos campeones en este drama social y debemos pensar en su bienestar.

Публикация, споделена от Shakira (@shakira) на 

В момента Най-добрият микс от песни 00:00 - 12:00
  • Rayna Kalino Kalinche 05:54 в момента
  • Maria Petrova Ima Shuma I Tryava 05:49 Предишна
  • ork.Kanarite Moma Shopkinya 05:45 Предишна
  • Petko Radev Rupchensko Horo 05:42 Предишна
  • Nelina Zagradil E Mamo Dyulger Dobri 05:39 Предишна
  • Vesela & Lyuben Bojkovi Pieme Peeme 05:34 Предишна
  • Vievska Folk Grupa Dimitar Rada Dumashe 05:31 Предишна
  • ork.Horo Ruse Praznichno Horo 05:29 Предишна
  • Nikolay Slaveev Domakine Sipi Vino 05:24 Предишна
  • Ana Borisova Zlatko Le 05:21 Предишна

Програма

23:00 - 00:00 Ретро микс

00:00 - 12:00 Най-добрият микс от песни

12:00 - 16:00 Честито

16:00 - 17:00 Ретро микс

17:00 - 19:00 Най-добрият микс от песни