Седми Фестивал на лавандулата 22 юни, 2021

Седми Фестивал на лавандулата
social Снимка: pixabay.com

Националният Фестивал на лавандулата ще се проведе за седми път в чирпанското село Средно градище на 26 и 27 юни 2021 г.

Селото е традиционен домакин на празника, тъй като тук, в полите на Средна гора, са създадени едни от първите експериментални лавандулови насаждения в България през 1907 г.

По традиция началото ще бъде поставено с откриването на Фермерски пазар в Чирпан, в който производители от региона и страната ще се включат с натурални и екологични млека, сирене, пчелен мед с лавандула, колбаси, вино, сладка и всякакви най-разнообразни хранителни изделия, произведени от работливите и всеотдайни фермери.

Вторият ден от фестивала ще се проведе в село Средно градище. Десет производители, експерти ,учени и представители на земеделското министерство ще участват в кръгла маса и ще дискутират развитието на отрасъла.

Следобед се организира Детската лавандулова работилница за рисунки, апликации и изделия с лавандула, а най-смелите и амбициозни участници ще се състезават в конкурса "Крал и Кралица на Лавандулата".

Наред с богатата музикално-фолклорна и танцова програма звездния акцент на фестивала поставя гала-концертът на една от най-обичаните и популярни български изпълнителки - Йорданка Христова.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация