С шампоан с ухание на люляк измиха паметника на Съединението 05 септември, 2022

С шампоан с ухание на люляк измиха паметника на Съединението
social Снимка: Община Пловдив

С тържествена заря–проверка тази вечер ще бъде поставено началото на честванията по повод 137 години от Съединението на България и Деня на Чирпан.

Сутринта на Шести септември ще бъде отслужена панахида за загиналите за Съединението петима от местната чирпанска чета. Тържественият общоградски ритуал ще събере в 11.00 часа  жители и гости на Чирпан пред паметника на Съединението. Очаква се към тях да се присъединят и участниците в похода „По пътя на Чирпанската чета“.

По традиция Пловдив е домакин на официалното честване на годишнината от Съединението на България.

Екипи на „Чистота“ вече измиха паметника на Съединението на едноименния площад с 2 литра концентриран шампоан, литър ароматизатор с ухание на люляк и около 2 тона вода. С нова боя са освежени стълбовете за осветление. Пейките на площада са пребоядисани, а разположените около автобусната спирка отпред – ремонтирани.

По входно-изходните артерии и други знакови места в Пловдив са монтирани над 400 нови национални и общински знамена, обновени са и големите трибагреници върху 15-метровите пилони.

Рано сутринта на 6 септември ще бъде измито трасето, по което ще премине Международният мемориален маратон „Съединение“.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация