С матурата по БЕЛ за 12 клас започват задължителните изпити 19 май, 2021

С матурата по БЕЛ за 12 клас започват задължителните изпити
social Снимка: МОН

Общо 49 373 ученици са подали заявление за участие в държавния зрелостен изпит по български език и литература в 12-и клас, който започна в 8.00 часа и ще продължи 4 астрономически часа.

По тема 22 пишат днес зрелостниците интерпретативно съчинение или есе по 41-ия въпрос от държавния зрелостен изпит по български език и литература.

Изпитният вариант беше изтеглен в 5:15 часа тази сутрин в Министерството на образованието и науката от над 11 милиона комбинации. Заради мерките за сигурност на изпита, по традиция, темата за съчинението или есето и неговият автор ще се съобщят по-късно днес.

За първи път изпитът ще се заснема от камери и ще се предава на живо в 28-те регионални управления на образованието в страната. До трима родители от всяко училище ще могат да проследят изпита чрез инсталираните камери.

На 21 май ще се проведе изпитът по втори предмет. Вместо по предмет по избор, малко над 13 хиляди зрелостници ще се явят на държавни изпити за придобиване степен на професионална квалификация.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация