Русе ще има нов плувен комплекс в Парка на младежта 19 април, 2022

Русе ще има нов плувен комплекс в Парка на младежта
social Снимка: Община Русе

Общинския съвет в Русе прие с квалифицирано мнозинство проекта за изграждане на нов плувен комплекс в Парка на младежта.

Той предвижда познатият на русенци открит плувен басейн „Норд“ да се ремонтира, обнови и да добие по-добър вид, без да се разрушава. Новият комплекс ще се използва целогодишно и ще разполага с открит 50-метров басейн, закрит басейн с размери 25 на 33 м и детски басейн.

Приходи ще се генерират още от планираната фитнес зала, зала за конференции, спа център и заведение за хранене. Двата големи басейна ще отговарят на изискванията за републикански състезания по плуване и международни турнири по водна топка, като капацитетът е достатъчен, за да се ползва свободно и от гражданите.

В перспектива общинското ръководство планира след завършване на обекта плуването да се включи и в учебната програма на всички русенски ученици.

На предходното заседание, на което въпросът бе обсъден, в подкрепа на проекта се обявиха родители, треньори и спортуващите в русенските спортни клубове по плуване, триатлон, водна топка и гребане, които сега са принудени да плуват в недостатъчно големите 17 и 20-метрови басейни в града.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация