The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Робърт Редфорд получи почетен "Сезар"

23.02.2019
"Попечителство" спечели френската кинонаграда за най-добър филм

"Попечителство" на режисьора Ксавие Льогран взе снощи френската кинонаграда "Сезар" за най-добър филм. Драмата, която разглежда проблема с домашното насилие, спечели общо четири статуетки, включително за най-добър оригинален сценарий.

cesar 2019

Отличието за най-добър режисьор отиде при Жак Одиар за неговия уестърн "Братята Систърс", разказващ историята на двама наемни убийци.

cesar 2019

Леа Друкер беше избрана за най-добра актриса заради ролята си на крехка, но смела майка във филма на Ксавие Льогран. Много развълнувана, 47-годишната актриса призова да се противопоставяме на насилието и отдаде почит на жените, които са в положението на Мириам, героинята на филма, както и на активистките феминистки.

cesar 2019

Алекс Лутц спечели френската филмовата награда за най-добър актьор за ролята си във филма "Ги", на който той е и режисьор. Лутц „се състарява“ с 30 години, за да се въплъти в образа на един някога знаменит вариететен изпълнител. "Много съм впечатлен (...) всяка спирала и всяка вдлъбнатина на този „Сезар“ ме кара да мисля за пътя, който трябва да следвам", каза той при получаване на наградата.

cesar 2019

На церемонията, която се състоя снощи в Париж, с почетен "Сезар" беше удостоен американският актьор и режисьор Робърт Редфорд. Когато Редфорд излезе на сцената да получи статуетката, залата го посрещна с едноминутни ръкопляскания.

"Обичам Париж. Дойдох тук още на 18 години като млад актьор. Нямах пари, движеше ме само надеждата", каза той. "Завинаги ще запомня опита, който получих във Франция като млад актьор, това ме формира. Много съм трогнат от тази чест и бих искал да благодаря на френската киноакадемия и на всички вас", заяви Редфорд в словото си към аудиторията в залата.

Робърт Редфорд е познат с ролите си във филмите "Буч Касиди и Сънданс Кид", "Ужилването", "Великият Гетсби", "Цялото президентско войнство", "Шпионски игри", както и като режисьор на редица продукции, сред които "Обикновени хора", "Телевизионно състезание", "Офицери и пешки". 82-годишният кинодеец е носител на режисьорски и почетен "Оскар".

Сред предишните носители на почетния приз "Сезар" са Джордж Клуни, Майкъл Дъглас, Мерил Стрийп, Шон Пен. Миналата година наградата беше присъдена на испанската звезда Пенелопе Крус.

cesar 2019

Наградата на Редфорд му беше връчена от актрисата от английско-френски произход Кристин Скот Томас. Томас и Редфорд играят заедно във филма от 1998 г. "Повелителят на конете", на който Редфорд е и режисьор.

Наградите "Сезар" са френският еквивалент на "Оскар"-ите.

В момента Най-добрият микс от песни 00:00 - 08:00
  • Maria Nay Dobrata Eto 06:22 в момента
  • Athina Politi Taxe Mou 06:18 Предишна
  • Dragana Mirkovic Sama 06:15 Предишна
  • Orlin Pavlov, Mihaela Fileva Zavrashtane 06:12 Предишна
  • Giorgos Giasemis Liono Liono 06:09 Предишна
  • Gloria Krile 06:06 Предишна
  • Sasha Lopez, Diotic Sun 06:02 Предишна
  • ork.Horo Ruse Velikovo Horo 05:59 Предишна
  • Jivka Papancheva Siten Dajd Vali 05:56 Предишна
  • Rumyana Mari Stani Dobro 05:54 Предишна

Програма

23:00 - 00:00 Ретро микс

00:00 - 08:00 Най-добрият микс от песни

08:00 - 10:00 Капучино

10:00 - 12:00 ВИП зона

12:00 - 15:00 Честито