Разград посреща Баба Марта с празнична украса 24 Февруари, 2021

Разград посреща Баба Марта с празнична украса
social Снимка: Община Разград

В червено-бели цветове дни преди обичания от малки и големи празник на Баба Марта се "облякоха" дървета в различни части на Разград.

Украсени са няколко дървета в южния парк в жк „Орел“, както и до новопоставената беседка до кръстовището на ул. „Странджа“ и ул. „Велес“. Подобна украса ще има и по ул. „Васил Левски“ и в градинката до прокуратурата.

До паметника на Майстор Манол ще бъдат поставени фигури на Пижо и Пенда, изработени от художника Теодор Даскалов, те ще са обградени от украсени с мартеници дървета.

Мостът до Поликлиниката вместо с коледни светлини ще светне в червено-бяла украса. Светещи мартеници ще има и пред сградата на Община Разград. Бяла лястовица ще кацне на червено-бяла арка в градинката до Часовниковата кула.

Със свои творби в украсата на Разград ще се включат и възпитаниците на школата по изобразително изкуство към Центъра за работа с деца. От 14,00 ч. на 25 март те ще накичат с изработени от тях мартеници Дървото на Европа и пространството около фигурите на Пижо и Пенда.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация