Раздават книги срещу пластмаса в четири български града 04 юни, 2021

Раздават книги срещу пластмаса в четири български града
social Снимка: Facebook/knigizasmet

Кампанията "Книги за смет" ще посрещнат този уикенд в още четири български града - София, Пловдив, Бургас и Кюстендил.

Всички желаещи да разменят пластмасовия си отпадък срещу голям избор от заглавия имат възможност да го направят тази събота и неделя от 10 до 13 ч. на следните локации:

На 5 юни в София на бул. "Ген. Тотлебен" 36 (паркинга на Kaufland) и ул. "Филип Аврамов" 3 (паркинг на Kaufland). В Пловдив - бул. "Пещерско шосе" 36 (паркинг на Kaufland) и площад "Централен", до Военния клуб.

На 6 юни кампанията ще се проведе в Кюстендил - бул. "Македония" 10 (паркинг на Kaufland) и в Бургас - ул. "Янко Комитов" 8 (паркинг на Kaufland).

Деветото поредно издание на "Книги за смет" се провежда на най-много места досега - в девет български града в рамките на два уикенда през май и юни.

Първите пет спирки на кампанията бяха в Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Варна и Русе. Тогава бяха предадени и рециклирани близо 7 тона пластмаса.

Добре познатият регламент на една най-мащабните екологични инициативи у нас предвижда всеки, донесъл килограм пластмаса, годна за рециклиране, да получи в замяна четиво по избор и отстъпка за щадящи природата продукти на търговската верига в устойчиви опаковки.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация