Радио "Веселина в подкрепа на Националния фестивал на камерния танц "Хасково 2021" 07 май, 2021

Радио
social Снимка:

Хасково ще бъде домакин на 18-то издание на Националния фестивал на камерния танц "Хасково 2021" 7-9 май 2021 г.


Фестивалът се организира от Община Хасково и Младежки център, медиен партньор - Радио "Веселина" и има за цел да покаже оригинални камерни сюжетни произведения в различните жанрове на танцовото изкуство – фолклорни танци, класически, характерни и съвременни танци – и да даде възможност за нови контакти и шанс за изява на значителен брой деца и млади хора в областта на танцовото изкуство.

Във фестивала могат да участват танцови школи, формации и клубове при ЦРДМ, ОДК, младежки домове, читалища, училища и др.


Танците ще се състезават помежду си в направление и възрастова група, без значение какъв е броят на изпълнителите(соло, дует, трио, група), т.е. – ще бъде оценяван танцът като произведение.

Направления:
– Български народни танци
– Класически танци
– Характерни танци
– Съвременни танци


Възрастови групи:
– Първа група: до навършване на 8г.
– Втора група : от навършени 8г. до навършване на 12г.
– Трета група: от навършени 12г. до навършване на 16г.
– Четвърта група: над 16г.,медиен партньор - Радио "Веселина"!


На сцената на фестивала ще бъдат представени оригинални камерни сюжетни произведения в различните жанрове на танцовото изкуство - фолклорни танци, класически, характерни и съвременни танци. Този фестивал дава възможност за нови контакти и шанс за изява на много деца и млади хора в областта на танцовото изкуство, посочват от общината.


Във фестивала ще участват танцови школи, формации и клубове при детски и младежки центрове, младежки домове, читалища, училища и др. Младите таланти ще бъдат разделени в четири възрастови групи.

С медийното партньорство на радио "Веселина".

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация