Промяна на ноктите издава висок холестерол 21 януари, 2021

Промяна на ноктите издава висок холестерол
social Снимка: pexels.com
Ивиците по ноктите са идентифицирани като знак за сериозни здравословни проблеми.
 
Високите нива на холестерол често не причиняват никакви симптоми, но в редки случаи състоянието може да бъде установено от състоянието на ноктите.
 
Американската дерматологична асоциация, която е изследвала появата на тъмни ивици по ноктите публикува данни.
 
Твърденията в изследването, може да показва сериозен здравословен проблем. Точковидните кръвоизливи под ноктите сигнализират за високи нива на холестерол, което от своя страна показва предразположението на човек към сърдечно-съдови патологии, отбелязва статията.
 
Холестеролът е основният стероид в тялото. Той участва в производството на хормони, в храносмилането, в изграждането на клетъчните мембрани.
 
Повечето от холестерола се произвеждат в организма (в черния дроб, тънките черва, надбъбречните жлези) и само една четвърт идва от храната.
 
Високите нива на холестерол водят до запушване на кръвоносните съдове. В резултат на това човек може да образува кръвни съсиреци, които водят до ужасни последици и дори смърт.
 
Нормата на холестерола в кръвта е в рамките на 5,2 mmol/l. За да следите този параметър, трябва редовно да давате кръв за анализ.
 
За да нормализирате холестерола в кръвта, можете да използвате различни чайове: липов цвят, корени от глухарче, ленени семена.
 
Препоръчват се и сурови зеленчуци и плодове, чесън, канела и куркума. Главното е да се ограничат животинските мазнини, сладкишите и хлебните изделия.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация