Пробегът Русе - Гюргево се завръща 13 август, 2021

Пробегът Русе - Гюргево се завръща
social Снимка: Община Русе

Петото издание на "Пробег на свободния дух" Русе–Гюргево ще се проведе на 26 септември.

Събитието е уникално по рода си, тъй като 15-километровото трасе преминава през две държави. На ротационен принцип всяка година стартът и финалът на състезанието се променят. През 2021 година участниците ще започнат да бягат от центъра на град Гюргево, Румъния, а финишът ги очаква в Русе.

Трасето преминава през равнинни терени, както и през основните забележителности на двата дунавски града. Пресичането на границата е без спиране, по уникалния двукилометров Мост на приятелството.

Капацитетът на събитието е 300 предварително регистрирани участници - любители и професионалисти. Всеки от тях ще получи юбилеен медал, тениска, транспорт от/до старт-финала. Най-добрите мъже и жени в генералното класиране от различни възрастови групи получават и парични премии.

Минималната възраст за състезателите е 18 години. Всеки участник трябва да може легално да преминава и пребивава на територията на България и Румъния. Регистрация за участие може да направите тук.

Припомняме, че събитието ще се проведе, само ако епидемиологичната обстановка в двете страни позволява свободното преминаване във всяка една от тях.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация