Приключи кандидатстването в 9-то издание на ПРОМЯНАТА 09 юни, 2022

Приключи кандидатстването в 9-то издание на ПРОМЯНАТА
social Снимка: Нова Броудкастинг Груп

Приключи кандидатстването в деветото издание на ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България.

От 19 април до 7 юни социални предприемачи от цялата страна имаха възможност да кандидатстват с проекти, насочени към позитивната промяна на децата и младежите (0-24 г.) в България.

85 кандидати от над 20 населени места участваха в конкурса на ПРОМЯНАТА. Във фокуса на тазгодишните кандидати са достъпът до качествено образование, заетост и дигитални решения.

„И тази година финалистите в конкурса ще бъдат петима. ПРОМЯНАТА ще ги подкрепи чрез финансиране на обща стойност 60 000 лв., обучения, менторска подкрепа от топ експерти, съобразени с техните нужди, рекламен пакет на стойност 30 000 лв. и медийна подкрепа от Нова Броудкастинг Груп. Те ще получат и достъп до международната мрежа на фондация Reach for Change. Подкрепата ще им помогне да направят решенията си наистина работещи и по този начин да подобрят трайно живота на децата и младежите в България“ – каза Красимира Василева Хаджийска, главен оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп.

“За последните осем години ПРОМЯНАТА е подкрепила близо 100 социални предприемачи, които от своя страна са подобрили живота на над 200 000 деца и младежи в страната. Повече от радостни сме от резултатите, които постигаме, но знаем, че имаме още работа. Тази година образованието се очертава като едно от най-важните неща, които трябва да бъдат подобрени в живота на българските деца и младежи, а решенията, които са представени, ни карат да вярваме, че сме на прав път“ - споделя Димитър Димитров, изпълнителен директор на фондация Reach for Change България.

През следващите месеци кандидатите ще преминат през осем етапа на селекция. Петимата най-добри ще участват в онлайн гласуване през септември и октомври 2022 г. То ще определи тримата социални предприемачи, които ще продължат до последния кръг от конкурса – среща с детското и възрастното жури на ПРОМЯНАТА. Големият победител ще получи финансиране в размер на 20 000 лв., двама негови подгласници ще спечелят по 15 000 лв., а останалите двама финалисти – по 5 000 лв.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата и младежите в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 200 000 деца и младежи от цялата страна, а Нова Броудкастинг Груп инвестира над 190 000 лв. в инициативата всяка година.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация