През август Стара Загора е музика 04 август, 2021

През август Стара Загора е музика
social Снимка: Община Стара Загора

На 9 август (понеделник) от 20.00 часа на сцената пред Община Стара Загора ще се качат  Надя Тончева и приятели. 

Надя Тончева е изпълнител, пианист, аранжор, преподавател по поп и джаз пеене в Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“. Солист и диригент на  музикалната емблема на Стара Загора Вокална група „Траяна“. През последните години активно присъства на българската  и европейска концертна и клубна  джазова сцена. Артистичен директор на „Джаз фест  Казанлък“, организатор на  Младежка джаз сцена и Конкурс за млади джаз изпълнители в Стара Загора. За своя принос към българската култура през 2016 година е отличена с почетен знак „Златен век” на Министерството на културата. Изключителен талант с диапазона на гласа  четири октави. 

Във вторник (10 август) отново от 20.00 часа на същото място старозагорци ще се насладят на концерт на Йордан Марков. 

Йордан Марков е български поп певец. Пее от 5-годишна възраст в най-различни групи, състави и солово. Първо започва в група „Карнавал“, а след това в детска школа по изкуствата при Народно читалище „Доростол“, Силистра. През 2017 г. завършва магистърската си степен в НМА „Проф. Панчо Владигерв“ специалност поп и джаз пеене в класа на проф. д-р Стефка Оникян. Получава покана да продължи висшето си образование в Московската консерватория, след участие в конкурса „Шанс“ Нижний Тагил, Русия. Три поредни години е носител на едногодишна стипендия към МОМН по програмата за „Защита на даровитите деца в България“ от конкурса „Речни ноти“ в град Тутракан. През годините участва в редица национални и международни конкурси за млади изпълнители както в България, така и в чужбина – Русия, Казахстан, Македония, Унгария, Латвия, Молдова, Беларус и др. 

На Международния ден на младежта (12 август) от 20.00 часа на сцената пред местната администрация, концерт на Веси Бонева, с участието на Светлин Къслев – пиано, китара и саксофон и балетна трупа, ще зарадва любителите на музикалното изкуство.

 Веси Бонева има в дискографията си песни като Touch, „Ring The Bells“, „Believe“ и „If You Want to Touch Me“. Тя е носителка на награда за „Най-добър български видеоклип“ на МAD TV Гърция, а сред местата, където е имала концерти, е и легендарният австрийски клуб „U4“, известен с гостуванията на имена като Prince, Sade и David Guetta.  Занимава се с музика от 5-годишна. Майка ѝ още тогава я води в „Общински детски комплекс“ в град Пловдив при учителката ѝ по пеене Теодора Чернева. Учи в музикална паралелка в училище „Кирил и Методий“ – град Пловдив с профил класическо пеене. Свири на пиано от 8-годишна.

На 10-годишна възраст получава покана да запише първия си детски албум, който се казва „Обърквация“ по музика на Валери Костов и текстове на Рада Славинска.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация