The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Поройни дъждове и сняг в петък

24.01.2019
Почти в цялата страна има обявени предупредителни кодове за опасно време

През нощта валежите в повечето райони на страната ще спрат, най-късно в Североизточна България, над югозападните райони и облачността за кратко ще се разкъса. В Североизточна България през нощта и сутринта валежите ще са от дъжд, но с понижението на температурите валежите ще преминават в сняг и там ще има условия за поледици и заледявания. Преобладаващите минимални температури ще са от минус 1 до 4 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Още в ранните сутрешни часове от югозапад отново ще завали, най-късно - вечерта, в Източна България; в по-голямата част от Северна България и в планинските райони - сняг, в Южна България и по Черноморието - дъжд. Вятърът ще бъде от изток-североизток, слаб до умерен.

Почти в цялата страна има обявени предупредителни кодове за опасно време.

В 6 области е обявен оранжев код за дъжд и сняг. Предупреждението е в сила за областите: Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково. Там валежите ще продължат. До надморска височина около 1000 м ще вали дъжд, над 1400 м - сняг. Количества за денонощието се очаква да са 30-50 л/кв.м.

В 11 области е обявен жълт код за снеговалежи. Предупреждението важи за областите: Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен. В тези райони през предстоящата нощ и утре сутринта, с понижението на температурите, дъждът ще преминава в сняг и ще има условия за поледици.

В 4 области на страната е обявен жълт код за дъжд и сняг. Предупреждението важи за областите: София-област, София-град, Перник и Кюстендил. Там преваляванията ще продължат с дъжд и мокър сняг. Очакваните количества за денонощието са 15-20 л/кв.м.

В 3 области е обявен жълт код за дъжд. Предупреждението важи за областите: Стара Загора, Сливен и Ямбол. Валежите от дъжд ще продължат. Количества за денонощието се очаква да достигнат 15-20 л/кв.м.

Дневните температури ще са в широки граници: от около 0 градуса в Северозападна България до около 10 градуса - в югоизточните райони.

Над Черноморието ще е облачно. В сутрешните часове валежи от дъжд ще има главно по Северното Черноморие. По-късно през деня валежите временно ще спрат, но вечерта и през нощта срещу петък отново ще завали, предимно слаб дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 7-10 градуса. Температурата на морската вода е около 6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините, след временното спиране на валежите и разкъсване на облачността, още сутринта от югозапад ще завали сняг, под около 1000 метра - дъжд и сняг. Отново интензивни ще са валежите в много райони, на отделни места в Рило-Родопската област, надхвърлящи 50 л/кв.м. Ще духа силен вятър от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

В момента Най-добрият микс от песни 18:00 - 19:00
  • Eirini Ntisiou To 'Xei I Kardia Mou 18:38 в момента
  • Peter Cetera You're The Inspiration 18:35 Предишна
  • Sonja Kocic, Sasa Kapor Strah Od Ljubavi 18:31 Предишна
  • Boris Dali Loshite Momcheta 18:28 Предишна
  • Konstantinos Koufos H Pio Oraia Stin Ellada 18:20 Предишна
  • Mariana Popova Dajd 18:16 Предишна
  • Sandra Afrika, Deni Bonestaj Pogledaj Me 18:12 Предишна
  • Preslava Razkriy Me 18:08 Предишна
  • Meduza, Becky Hill, Goodboys Lose Control 18:06 Предишна
  • Saban Saulic Shadravani 17:58 Предишна

Програма

15:00 - 18:00 Усмивки с Деси

18:00 - 19:00 Най-добрият микс от песни

19:00 - 23:00 Честито

23:00 - 00:00 Ретро микс

00:00 - 08:00 Най-добрият микс от песни