Пожарникарите от Благоевград са "Посланици на доброто" 23 декември, 2021

Пожарникарите от Благоевград са
social Снимка: sacp.government.bg

Пожарникарите от Благоевград са първите за 2021 година "Посланици на доброто" на Държавната агенция за закрила на детето.

Лично председателят на агенцията - д-р Елеонора Лилова връчи кристалната статуетка „Посланик на доброто 2021 г.“ на началника на пожарната в Благоевград гл. инсп. инж. Боян Кондуров и заяви: „Вие сте пример за доброто, за смелостта, за всичко, в което трябва да възпитаваме децата си, за всичко, което трябва да сме като общество. За мен като е изключителна чест да ви наградя и да ви благодаря за спасените детски животи, за спасените човешки съдби“.

Повод за отличието е инцидентът от вечерта на 10 декември, когато повече от 3 часа шест екипа пожарникари се бориха с огнената стихия в жилищен блок в квартал Струмско.

Благодарение на бързата им реакция и професионализъм са спасени 27 души, сред които и шест деца.

Държавната агенция за закрила на детето за трета поредна година ще отличи, ще покаже и ще разкаже за хората, които не са супер герои, но променят съдби с добрината си, с професионализъм и с отдадеността си на значими каузи. Те са "Посланиците на доброто 2021”.

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация