“По стъпките на Алеко с приятел” се провежда за трета година 03 октомври, 2020

“По стъпките на Алеко с приятел” се провежда за трета година
social Снимка: pxhere.com

Днес се провежда единственото по рода си отборно планинско състезание със социален характер - “По стъпките на Алеко с приятел”.

Надпреварата е посветена на първото туристическо изкачване на Черни връх, направено от Алеко Константинов и Никола Тантилов през 1889 година.

"По стъпките на Алеко с приятел" се провежда за първи път през 2018 г., като в двете му издания до момента са участвали над 600 души.

Тази година има две трасета – късо с 11 км и дълго – около 28 км. И по двете трасета са предвидени контролни пунктове, на които състезателите могат да получат вода и медицинска помощ.

Другата новост е категорията “Колеги”, освен досегашните "Семейство" и "Приятели". Това е една добра възможност за компаниите да насърчат служителите си да се движат, да бъдат на чист въздух и да заздравят връзките си като екип.

И тази година част от парите, събрани чрез таксите за участие и от доброволни дарения, ще бъдат предоставени за социална кауза – “Един различен ден за хората с увреждания”, в който те ще направят разходка с всъдеходи до водопада Скаловитец в Рила.

Главен организатор на състезанието е туристическо дружество “Боерица”, а партньори са Столична община, район Витоша, район Панчерево, Природен парк Витоша, Фондация „София – европейска столица на спорта”.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация