По-нормални температури ни очакват тази седмица 19 юли, 2021

По-нормални температури ни очакват тази седмица
social Снимка: pixabay.com

И за днес е в сила жълт код за дъжд и гръмотевици в 5 области на страната - Видин, Монтана, София област, Перник и Кюстендил. В тези райони се очакват краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки.

Преди обяд над Западна България ще е предимно слънчево. След това ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици, има условия и за градушки. По-интензивни ще са явленията на места в северозападните райони. Над източната половина от страната ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 30° и 35°, по Черноморието до 30°.

През следващите дни ще има и слънчеви часове, но ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, в отделни райони и градушки, във вторник главно в Северна и Западна България, в сряда на повече места в Източна, а в четвъртък само на отделни места из страната.

Температурите постепенно ще се понижават и в четвъртък максималните ще са между 26° и 31°. От петък до неделя ще са между 25 и 30 градуса.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация